Annons

Telefonlänk får fler funktioner

Använd mobilen som kamera i Windows

Microsoft satsar på att använda mobilen som webbkamera i Windows via operativsystemets app för mobiler.

Microsoft arbetar kontinuerligt med att bygga ut funktionaliteten i Telefonlänk, verktyget som kopplar ihop mobilen med Windows-datorn.

Nu har kodgrävare upptäckt spår som visar att Microsoft har planer på att expandera funktionaliteten ytterligare i kopplingen mellan Windows och Android-mobiler. I en uppdaterad version av appen Telefonlänk har man nämligen upptäckt spår som pekar på att Microsoft vill att man ska kunna använda mobilkameran som en webbkamera i Windows. Programkoden innehåller både textmeddelanden samt programmeringssträngar för att spela upp video. Dessutom nämns sådant som videoeffekter inklusive HDR, olika filter, stabilisering med mera i samband med videoreferenserna.

I sammanhanget ska det dessutom nämnas att Google har lagt till officiellt stöd för att använda Android-enheter som webbkamera på datorer som en del av Android 14.

Det finns inga indikationer på när funktionen kan komma att dyka upp, men tidigare har Microsoft presenterat nya Telefonlänk-funktioner samband med Samsung-lanseringar, så det kan eventuellt bli fråga om ett officiellt avtäckande i samband med lanseringen av Samsungs nya S-modeller i januari.