https://www.mobil.se/nyheter/app-ska-r-dda-ekonomin-f-r-john-cleese
557086
Nyheter
Ministry of silly walks

App ska rädda ekonomin för John Cleese

John Cleese, 74, behöver pengar för att finansiera sin skilsmässa - något som en mobilapp ser ut att kunna hjälpa honom med.

Skilsmässan från psykoterapeuten Alyce Faye Eichelberger för sex år sedan innebar att stjärnkomikern John Cleese fick betala 90 miljoner kronor till henne i en första klumpsumma och sedan ytterligare nästan 7 miljoner om året fram till 2015. Det ekonomiska efterspelet för skilsmässan, den tredje i raden för Cleese, resulterade bland annat också i att komikern under förra året auktionerade ut hundratals konstföremål ur sin samling för att få in pengar.

Även om John Cleese förmodligen fått ett inte obetydande kassatillskott genom sommarens återförening med Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones och Michael Palin i humorgruppen Monthy Python, där man spelade inför fulla hus på O2 Arena i London, hoppas Cleese nu tjäna ännu mer pengar på en lukrativ mobilapp.

Den klassiska Monthy Python-sketchen "Ministry of silly walks" har nämligen använts som grund för ett populärt mobilspel med samma namn. Kort och gått går spelet ut på att en animerad John Cleese vandrar runt på Londons gator och ska samla poäng och undvika olika hinder. Det må låta som ett föga unikt upplägg, men har du sett sketchen är du nog bekant med gångstilen - som är svår att beskriva och som har integrerats på ett putslustigt och kul sätt i själva appen. John Cleese har även lånat ut sin röst till spelet.

Prislappen för att tanka hem mobilappen ligger på 11,30 svenska kronor för Android-versionen och 9 kronor för Ios-versionen. Spelet lär ha gett en hel del klirr i kassan för John Cleese, eftersom det sedan lanseringen tidigare i sommar har laddats ner närmare en miljon gånger. Appen uppges enligt brittiska the Sun kunna ge John Cleese inkomster på omkring en miljon kronor i år - så det vill till att den gör fortsatt bra ifrån sig om den ska kunna finansiera skilsmässan för John Cleese fullt ut.

Fler kändisar än John Cleese har varit duktiga på att tjäna pengar på mobilappar. Kim Kardashian, känd för att.. vara känd, har till exempel enligt Forbes lyckats dra in nästan 200 miljoner kronor på det mobilspel hon lånat ut sitt namn till. Kardashian-spelet, där användaren får prova på livet som kändis på virtuell väg, är i sig gratis medan olika funktioner kan köpas till inne i spelet.

Källa

Bilder