App Store säljer som smör

App Stores försäljning 5000 miljarder kr – mer om WWDC och IOS14

Mobil handel med fysiska varor och tjänster stod för största intäkterna.

Publicerad Uppdaterad

Apple rapporterar att deras App Store skapade handel för 519 miljarder dollar, drygt 4,8 biljoner kronor, i form av fakturering och försäljning världen över under 2019.

Studien som genomfördes av oberoende analytiker vid Analysis Group visade att de kategorier som omsatte mest var appar för mobil handel, appar för digitala varor och tjänster samt annonsering i appar.

E-handelsappar för detaljhandel som omfattar både fysiska butiker och virtuella marknadsplatser stod för de största intäkterna med 268 miljarder dollar. Digitala varor som strömningstjänster för musik, video et cetera, stod för 61 miljarder dollar.

Spel var den vanligaste typen av appar som laddades hem från App Store och också den kategori som skapade det största antalet faktureringar och försäljningar. Dessa omsatte lika mycket som strömningstjänsterna, 61 miljarder dollar.

IOS 14 visas klockan 19 på måndag 22 juni 

Mer information lär komma på den 31:a upplagan av WWDC20 som går av stapeln mellan 22 och 26 juni. Där ska Apple även presentera innovationer och uppdateringar som dyker upp senare i år, bland annat kommer troligtvis Ios 14 att visas upp.

Källa