Jämfört med andra Iphone 5-modeller

"Appar kraschar oftare på Iphone 5S"

Appar kraschar dubbelt så ofta på Iphone 5S som på någon annan Iphone 5-modell, skriver All Things Digital.

Publicerad Uppdaterad

Apples nya toppmodell Iphone 5s plågas av problem med kraschade appar, skriver sajten All Things Digital. Intressant i sammanhanget är att appar kraschar dubbelt så ofta på Iphone 5S som på Iphone 5 eller Iphone 5c.

Enligt Crittercism, ett San Francisco-baserad bolag som hjälper utvecklare att mäta prestandan hos mobila appar, leder drygt två procent av alla hundra miljontals-starter av apper till krascher hos Iphone 5s. Motsvarande siffror för Iphone 5 och 5c ligger på under en (1) procent.

– Problem av det här slaget dyker upp varje gång vi ser släpp av ny mjukvara eller hårdvara, säger Andrew Levy, vd för Crittercism till All Things Digital.

Alla tre Iphone 5-modeller körs med den senaste mjukvaran Ios 7. Men det är bara Iphone 5S som använder Apples nya systemprocessor A7, som är konstruerad med 64-bitarsteknik. 

En förklaring till att vi ser fler kraschade appar hos Iphone 5S kan vara utvecklarna inte har haft möjlighet att optimera sina appar för den nya A7-processorn, till skillnad från Ios 7 som funnits tillgänglig som beta för utvecklarna flera månader innan lansering, uppger Crittercism.

Källa