1
1
https://www.mobil.se/nyheter/apple-kan-komma-att-forsena-ipad-os-16
572491
Nyheter
falskt
Sen ankomst för Ipad-användare

Apple kan komma att försena Ipad OS 16 till oktober

Ipad OS och Ios kan få olika lanseringsdatum och funktioner inlagda i efterhand.

Apple kan komma att dela upp när olika versioner av höstens operativsystem släpps för allmänheten. Det rapporterar läckaren Mark Gurman via publikationen Bloomberg. Enligt Gurman kommer Ios 16 för Iphone att lanseras som planerat i september, däremot uppges Ipad OS 16 inte komma förrän under oktober.

Enligt Gurman är en av anledningarna till förseningen Apples beslut att omarbeta operativsystemets möjligheter att hantera multitasking, vilket inkluderat Stage Manager-funktionen som ger utökad fönsterhanering. Enligt Gurman har både utvecklare och användare varit kritiska till att den nya funktionen har innehållit en mängd buggar och underpresterat, vilket ska ha lett till beslutet att försena lanseringen för att få extra utvecklingstid.

Beslutet att försena lanseringen kan också ha underlättats av att det skulle få operativsystemet att släppas lite mer i fas med lanseringen av ny Ipad-hårdvara, det har ryktats om att Apple ska komma att lansera både en ny Ipad Pro med M2-kretsen samt en billigare Ipad med usb-c-laddning.

Hela utvecklingen av version av Ios och Ipad OS har dragit med förseningar. Första publika betatestningen av Ios 16 drog igång drygt en månad senare än initialt beräknat, Apple har själva konstaterat att ett antal funktioner för de två operativsystemen kommer att lanseras i efterhand via uppdateringar.

Källa