Samsung tjänar storkovan

Apple kan satsa på ram-minne

Det kan bli mer ram på nästa generations iPhone och iPad Pro.

Publicerad Uppdaterad

Enligt Summit Research analytiker Srini Sundararajan kan nästa generations iPhone och iPad Pro komma med mer ram än tidigare. Apples produkter är kända för sin snabbhet och optimering, men i slutändan begränsas trots allt utvecklarna i vad de realistiskt kan implementera i sina applikationer när hårdvaran är för svag. Att Apple skulle ha bestämt sig för att uppgradera ram-minnet inför nästa generation känns därför inte orealistiskt.

Enligt analytikern är det ”troligt” att den större 12 tum stora plattan kommer att använda sig utav hela fyra gigabyte ram. Iphone är spekulativt men han tror att den ska få mellan 1,5-2 gigabyte ram-minne medan Apple Watch hamnar på en halv gigabyte, säger han.

Apples satsning på ram-minne verkar sätta större press på marknaden. Samsung lär enligt Sundararajan själva ha svårt att täcka tillverkningen av ram-minne. När ännu mer enheter krävs för Apples behov med ökat minne blir det  ligger under ännu mer press för Samsung. Enligt The Korea Times har en källa som är insatt i situationen sagt att Samsung ska stå för minst hälften av ram-minnet som behövs till dess nya iPhone.