Bättre sent än aldrig

Apple lanserar gratis reparationer av vissa Iphone 6S-telefoner

Ägare till den nu fyra år gamla telefonmodellen Iphone 6S kan ha rätt till en gratis reparation om telefonen vägrar starta.

Publicerad Uppdaterad

Ett antal Iphone 6S-telefoner tillverkade under enhetens sista tillverkningsår, närmare bestämt mellan oktober 2018 och augusti 2019, har problem med att de vägrar starta igen efter att de stängts av. Och den som är drabbad av det minst sagt irriterande och frustrerande problemet kan ha rätt till en gratisreparation. Det uppger Apple på sin egen supportsida.

Den som misstänker att man drabbats av tillverkningsfelet kan gå in på Apples sajt och kontrollera huruvida telefonen omfattas av erbjudandet. Enligt Apple så handlar det om ”ett komponentfel”, men man vill inte uppge exakt vilken komponent det rör sig om. Att komponenten i fråga möjligen finns även i senare versioner av Iphone går således inte att utesluta. Apple skriver också på sin supportsida att rätten till en gratis reparation är begränsad till det land där man köpte telefonen. Så har man köpt sin Iphone 6S utomlands, så finns risken att man får betala för reparationen ur egen ficka.

Programmet med gratisreparationer gäller i upp till två år efter inköpet och kommer således att upphöra 2021. 

Källa