Apple Pay

Apple Pay till Sverige innan året är slut

Nu har Apple bekräftat att bolagets egen betaltjänst kommer till Sverige, Finland och Danmark innan årets slut.

Publicerad Uppdaterad

Det var i samband med att Apple lämnade sin kvartalsrapport som man även bekräftade officiellt att Apple Pay kommer till Sverige i år. Apple Pay lanserades i september 2014 i samband med att Apple visade upp Iphone 6 och Iphone 6 Plus. Tjänsten fungerar tillsammans med Iphone och Apple Watch och fungerar så att du identifierar dig med fingeravtrycksläsaren samt lägger enheten mot kortterminalen i en butik som stödjer tekniken. Utöver att betala i butik kan man med Apple Pay även göra köp i appar och handla i webbutiker som erbjuder det.

För att kunna ansluta sig till tjänsten och genomföra betalningar krävs att såväl kortutgivaren, alltså ofta din bank, är ansluten till tjänsten som att köpstället stödjer kontaktlösa betalningar via NFC. I Sverige stödjer enligt kortjätten Visa ungefär tio procent av alla köpställen kontaktlösa betalningar idag.

Apple har ännu inte gått ut med mer information om den svenska lanseringen av Apple Pay och vi har inga detaljer kring vilka banker som kommer vara anslutna eller något mer specifikt lanseringsdatum. Man kan dock räkna med att mer information kommer att presenteras i samband med höstens lansering av nya Iphone-modeller.