Inga planer på någon ersättare

Apple slutar sälja Iphone SE

På bilden en Iphone SE, kommande modeller kan kallas SE2 eller 9. Nu ryktas det även om en 9 Plus.
På bilden en Iphone SE, kommande modeller kan kallas SE2 eller 9. Nu ryktas det även om en 9 Plus.

Apple har i samband med presentationen av sina nya Iphone-modeller nu också avslöjat att ett antal telefonmodeller kommer att sluta säljas, närmare bestämt Iphone X, Iphone 6S och 6S Plus samt minstingen Iphone SE.

Publicerad Uppdaterad

Den enklaste telefon man nu kan köpa från Apple är Iphone 7. Detta efter att Apple nu bekräftat att såväl Iphone X som 6S och 6S Plus går i graven tillsammans med Iphone SE. Vad gäller Iphone X och 6S-modellerna så spelar det väl egentligen ingen större roll, eftersom ersättare till båda finns. Men när det gäller lilla Iphone SE så finns ingen efterträdare, trots att telefonen sedan sin lansering 2016 lyckats få en trogen användarskara som framför allt uppskattar det behändiga formatet, och med stor sannolikhet också det överkomliga priset. Telefonen har också visat sig vara en populär Iphone-modell bland barn. 

Rykten ebbade ut

Under en tid cirkulerade tämligen intensiva rykten om att en uppföljare till Iphone SE skulle vara på gång, men dessa har nu klingat av totalt, och det mestar lutar åt att telefonmodellen gjort sitt och att den klassiska formfaktorn gått i graven slutgiltigt. Iphone 7 med 4,7-tumsskärm är således just nu den minsta och billigaste Iphone-modell som Apple erbjuder. Telefonen kostar från 5 795 kronor.

Källa