https://www.mobil.se/nyheter/apple-tar-patent-pa-en-smart-ring
567720
Nyheter
Kan bli nästa stora grej i wearablesegmentet

Apple tar patent på en ”smart” ring

Apple har så här långt visat vägen när det gäller wearable tech, och möjligen blir nästa produkt på temat från Cupertino en ”smart” ring.

Det är inget snack om att det är Apple som visar var skåpet ska stå när det handlar om wearable tech (eller kroppsnära elektronik, om man föredrar den tämligen fula svenska benämningen). Apple Watch är alltjämt den klart dominerande smarta klockan på marknaden, och det var först efter att Apple hade lanserat sina Airpods som true wireless-marknaden fick luft under vingarna på allvar. Så vad Apple har på gång i segmentet härnäst är onekligen en intressant fingervisare om vad som komma skall. Förmodligen hägrar ett par AR-glasögon på horisonten, men om ett nyligen uppmärksammat patent är någonting att gå på så kan det även bli tal om en ”smart” ring i sinom tid. Titeln på patentet är ”Devices, methods, and user interfaces for a wearable electronic ring computing device”. 

Av patentet framgår att den aktuella enheten har en pekskärm och en processor och att den är rustad med komponenter för trådlös kommunikation. Ringen ska förstås bäras på ett finger och kan aktiveras med antingen tryckningar, gester eller med rösten. Det framgår även av patentet att ringen ska vara kopplad till en Iphone eller Ipad, och det handlar alltså inte om någon helt fristående enhet. Ett patent är dock förstås inget annat än just ett patent, och det är långt ifrån säkert att Apple kommer att göra verklighet av idén. Amazon har nyligen presenterat just en smart ring med namnet Echo Loop, som bland annat har AI-assistenten Alexa inbyggd. Echo Loop har ungefär samma funktionalitet som en AI-högtalare, men sitter precis som Apples enhet på fingret. I dagsläget krävs en inbjudan för att köpa Amazons produkt. 

Ämnen