Annons

Övergående fluga bara?

Apple tveksamma till vikbar Iphone – kräver för många kompromisser

Läcka hävdar att Apple arbetar med vikbara telefoner, men kanske aldrig kommer att släppa dem.

Publicerad Uppdaterad

Det har länge spekulerats i att Apple arbetar med någon form av vikbar Iphone, och det har även med jämna mellanrum kommit både läckor och indirekta indikationer att så är fallet. Apple har till exempel köpt in vikbara skärmar för utveckling, men aldrig avslöjat till vad.

Nu går läckaren Dylandkt ut med informationen att Apple arbetar med ett flertal prototyper av vikbara Iphone-modeller, men att företaget eventuellt aldrig kommer att lansera någon av dem. En av anledningarna ska vara att den vikbara tekniken inte är tillräckligt avancerad och att Apple inte är beredda att göra de kompromisser som krävs för att göra en färdig produkt.

En annan anledning ska enligt Dylandkt vara att Apple är tveksamma huruvida vikbara telefoner bara är en fluga som kommer att dö ut inom några år, eller om den kommer att finnas kvar tillräckligt länge för att vara värd att satsa på.

Under det gångna året har exempelvis Apple-analytikern Ming-Chi Kuo sagt att Apple arbetar med en vikbar Iphone med en 8 tum stor oled-skärm med QHD+-upplösning, och att den mobilen komma att lanseras 2023. Även analytikern Ross Young, som är specialist på skärmar, är inne på samma linje men att Apple visserligen skulle kunna lansera en enhet 2023 men troligtvis inte förrän 2024.

Det har även cirkulerat rykten om en Iphone som är vikbar men som inte använder en vikbar skärm utan två stycken individuella skärmar.

Inget av detta motsäger egentligen informationen som Dylandkt kommer med, Apple kan mycket väl arbeta med samtliga påstådda modellerna för att se vad som fungerar bäst. Om man ska tro på Dylandkt, som har haft korrekt information tidigare, behöver dock inte spekulationerna om en vikbar Iphone enbart handla om hur och när den kan lanseras, utan även om.

Källa