Satellitkommunikation i Iphone 14

Apple uppges ha testat satellituppkoppling med Iphone 14

Ryktena om satellituppkoppling stämmer och är testad enligt ny läcka.

Publicerad Uppdaterad

Apple inte bara arbetar med en form av satellituppkoppling för Iphone 14, de ska redan ha slutfört hårdvarutester för möjligheten redan innan massproduktionen inleddes. Det hävdar analytikern och läckaren Ming-Chi Kuo. Det är dock inte säkert att satellitkommunikationen kommer att bli en fungerande och lanserad funktion, då detta enligt Kuo beror på om Apple och de inblandade operatörerna kan lösa affärsmodellen för funktionaliteten. Det går det vårt att försöka förutsäga när funktionen kan komma att implementeras i praktiken, men enligt Kuo handlar det om ”så småningom”.

Enligt tidigare läckt information handlar det inte om att förvandla Iphone till en renodlad satellituppkopplad mobil, utan om att kunna rapportera nödsituationer till myndigheter i områden utan mobiltjänst samt skicka korta meddelanden till kontakter i händelse av en nödsituation.

Det är inte första gången som Iphone har varit inne på området med satellitkommunikation, även Iphone 13 var aktuell för detta men där blev det aldrig verklighet.

Källa