https://www.mobil.se/nyheter/apple-wwdc-inleddes-med-nya-tv-os-och-stod-for-flera-anvandare
567102
Nyheter
WWDC 2019: tv OS 13

Apple WWDC inleddes med nya Tv OS och stöd för flera användare

Efter Apples lansering av egenproducerad tv och film visade Tim Cook upp Apple TV OS 13.

Det var Apple-chefen Tim Cook själv som inledde bolagets utvecklarkonferens med att visa upp nyheterna i kommande Tv Os 13. Han gjorde det efter att tidigare i år ha presenterat en lång rad tjänster som Apple utvecklar med den egna tv- och filmproduktionen och tv-tjänsten Apple TV Plus som flaggskepp.

Nya funktioner i Tv Os 13

Apple fyller Tv Os med allt fler funktioner och utöver film och tv blir det även en av platserna där Apples speltjänst Apple Arcade som förhandsvisades tidigare i år kommer ta plats. I Tv Os 13 kommer möjligheten att ansända spelkontroller till Apple TV och man kommer då att ha stöd för både Xbox One S och Playstation DualShock 4. Av publikens reaktioner att döma var det en efterlängtad nyhet.

Bland övriga funktioner i Tv Os 13 finns en ny hemskärm som ska göra det enklare att hitta och upptäcka de funktioner och det innehåll som finns. 

För att kunna tipsa varje enkild användare om innehåll de gillar frå Tv Os 13 möjligheten att ha flera olika Apple ID-konton. Det går alltså att växla mellan olika familjemedlemmar så att var och en får rekommendationer anpassade till sina önskamål. 

Apple Tv Os 13 får också nya skärmsläckare då man i år tagit sig under havsytan och filmat.

Tv Os 13 släpps som betaversion för utvecklare idag, som publik beta släpps senare i juni och en skarp version släpps sedan i höst.

Ämnen