Annons

Bättre för miljön och kanske även priset

Även Samsung Galaxy S21 kan bli utan laddare

Laddare och hörlurar kan komma att bli extra tillbehör med de nya Galaxy-modellerna.

Publicerad Uppdaterad

Redan i somras började det cirkulera rykten om att Samsung planerade att sluta skicka med laddare med sina kommande mobiltelefoner. Än så länge har det visat sig vara felaktigt och i samband med att Apple lanserade Iphone 12 utan laddare gjorde Samsung till och med en retfull reklam där man skröt om att laddare medföljder Samsung-mobiler.

Nu kan det dock visa sig att Samsung har ändrat sig, då det har dykt upp mer information. Det är dokument angående den kommande Samsung Galaxy S21 som har dykt upp hos den brasilianska kommunikationsmyndigheten Anatel, vilka ska godkänna nya mobiltelefoner för försäljning i landet, som enligt uppgift ska bekräfta att ingen av de kommande S21-modellerna kommer att säljas varken med laddare eller lurar.

Att inte skicka med laddare och lurar, något som många användare redan har, har många miljömässigt positiva effekter. Det brukar även medföra att priset på telefonerna kan hållas ner en aning, samtidigt som tillbehören kan säljas till reducerat pris tillsammans med telefonen. Det återstår att se hur Samsung väljer att göra.