Katt och råtta-leken fortsätter.

Beeper mini fungerar igen, men med nya förutsättningar

Efter att Apple stängde möjligheterna för utomstående parter att exploatera Imessage-tjänsten har Beeper arbetat runt problemet.

Publicerad Uppdaterad

I helgen meddelade Apple att man vidtagit åtgärder för att skydda sina användare genom att blockera tekniker som utnyttjar falska referenser för att få tillgång till iMessage, vilket fick meddelandetjänsten Beeper mini att sluta fungera.

Detta stoppade dock inte Beeper som fortsatte arbeta för att försöka hitta en lösning. Först reparerades möjligheten att använda iMessage via Beeper Cloud, och nu ska tills vidare även Beeper mini fungera igen. Man har även släppt en uppdaterad version av appen som finns att hämta på företagets hemsida i väntan på publicering i Play Store.

Även efter att uppdateringen har installerats har det blivit en del viktiga skillnader jämfört med versionen som lanserades förra veckan. För att använda iMessage på Beeper Mini måste du nu logga in med ett Apple-ID. För närvarande fungerar inte registrering av telefonnummer ännu, men företaget arbetar för närvarande på en fix för detta.

En annan stor ändring är att Beeper nu är gratis att använda, eftersom "saker har varit lite kaotiska, och vi är inte bekväma med att utsätta betalande användare för detta."