https://www.mobil.se/nyheter/bekraftat-nokia-lanserar-pa-mwc-men-falsk-teaser-cirkulerar-pa-natet
566512
Nyheter
Släppt datum

Bekräftat: Nokia lanserar på MWC men falsk teaser cirkulerar på nätet

● BILDSPEL
(UPPDATERAD) HMD Global har bjudit in till lansering på Mobile World-mässan i Barcelona, men teasern som visar kamerorna från den beryktade Nokia 9 är inte äkta.

Det har varit många bud fram och tillbaka kring lanseringen av Nokia 9, eller vad nu HMD Global väljer att slutligen kalla sin nästa toppmobil, som siktats i flera läckor med en uppsättning av fem kameror på baksidan. Nu har HMD Global meddelat att de kommer att visa upp nyheter på Mobile World Congress, närmare bestämt på den traditionella lanseringsdagen söndag den 24 februari, dagen innan mässan öppnar då HMD Global även lanserat de två senaste åren.

Ingen formell inbjudan har gått ut ännu. Det snurrar en teaser på nätet där man ser de vid det här laget typiska fem kamerorna som tror sitta på Nokia 9, men denna teaser är inte från företaget utan är gjord av ett fan, och vi har alltså inget belägg för att Nokia 9 kommer att visas upp i Barcelona. Det betyder förstås också att det inte är uteslutet att den kommer att dyka upp då.

I andra änden av spektrumet har modellen Nokia 1 Plus läckt ut, som vi troligen också får se vid samma tillfälle. Nokia 1 var ett försök att göra en riktigt billig Androidmobil, med hjälp av Googles lightversion Android Go. Nokia 1 Plus är inte så mycket en uppföljare som en större variant. Där Nokia 1 hade en 4,5-tumsskärm får Nokia 1 Plus 5 tums skärm. Arbetsminnet är fortfarande på 1 gigabyte, men telefonen har en något snabbare men fortfarande billigare Mediatekprocessor.

Övriga telefoner som det ryktats om och som kan komma att visas upp av HMD Global är Nokia 6.2 och Nokia 8.1 Plus, som eventuellt kan vara samma telefon, som väntas få en skärm med kameran i ett hål i skärmen i stället för en sensorpanel.

Ämnen