Nya flaggskepp

Bekräftat: Oneplus 10 Pro kommer i januari

Genom den kinesiska sociala mediersidan Weibo har medgrundaren till Oneplus publicerat ett meddelande som tyder på att de kommer att lansera sin kommande laggskeppsmodell Oneplus 10 Pro i januari, tidigare än vad många trott.

Publicerad Uppdaterad

I vanliga fall brukar de flesta tillverkare lansera sina produkter under ungefär samma tidsperiod varje år. Därför brukar skribenter i branschen sitta och vänta sig produkter från de olika tillverkarna under samma period. Och oftast stämmer det förhållandevis bra. Ser man till Oneplus så har de lanserat sina flaggskepp i perioden mars till maj om man ser ett par år bakåt. Så när nu medgrundare Pete Lau lagt ut en post på den kinesiska sociala mediekanalen Weibo med en Oneplus 10 Pro-tag och skrev "vi ses i januari" är det något av en överraskning. Å andra sidan har pandemin givetvis satt.normal planering ur spel i många fall.

Informationen kan i alla fall se ssom ett tydligt tecken på att Oneplus kommer att publicera sitt nya flaggskepp ett par månader tidigare än vad som är brukligt för dem. Om övriga rykten stämmer så kommer Oneplus att få slåss om uppmärksamheten med Samsung som sägs lansera både sin Galaxy S21 FE i januari och hela S22-familjen månaden efter, i februari. 

Oneplus 10 Pro sägs komma med ett Snapdragon 1 Gen 8 och en oledskärm som har en uppdateringsfrekvens på 120 Hz. Eftersom Oneplus är en av de tillverkare som satsar på höga watt-tal vad gäller laddning (det vill säga snabbare laddning) så ska laddningen ligga på 80W och batteriet som laddas har en kapacitet på 5000 mAh. 

Kameraklustret sägs få en huvudkamera med en upplösning på 50 megapixlar, en vidvinkelkamera med 50 megapixlar och teleoptik med tre gångers zoom med en sensor på åtta megapixlar. Oneplus inledde vid sin senaste stora lansering ett samarbete med kameratillverkaren Hasselblad och det tycks fortsätta, vilket gör att mycket av fokus ligger på just mobilens kamera.

Källa