https://www.mobil.se/nyheter/bilder-p-aldrig-sl-ppta-lumia-960
563488
Nyheter
Kunde ha varit

Bilder på aldrig släppta Lumia 960

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/Lumia%20960.jpg?itok=XNTVmDTh', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/Lumia%20960.jpg?itok=mvz5mRyW', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/Lumia%20960.jpg', w: 900, h: 800, title: ' ' },]
Microsofts uppföljare till Lumia 950, som skrotades innan lansering, har nu dykt upp på bild.

Det är nu mer än ett år sedan Microsoft släppte sin senaste mobil och av allt att döma har man inga planer på några fler Lumiamobiler, även om arbete sägs pågå med en Surface-mobil. Så såg dock inte planen ut från början och Microsoft ska ha haft en uppföljare till Lumia 950 under uyveckling, med kodnamnet Northstar (den fick aldrig officiellt namnet Lumia 960 så vi kallar den det för gammal vänskaps skull).

Nu har en Northstar-prototyp dykt upp på en trovärdig bild. Den påminner designmässigt mycket om Lumia 950 men har metallskal på baksidan i stället för plast. Skärmen ska ha upplösningen 2560 x 1440 pixel men storlek i tum är okänt, och chipsetet Snapdragon 820 finns inuti. En 20-megapixelkamera och dubbla fronthögtalare för stereoljud får vi också veta att den har. Prototyper som denna sägs fortfarande användas internt av Microsoft för vidareutvecklingen av Windows 10 Mobile.

Ska vi ändå gråta över det som aldrig blev kan vi lika gärna göra det ordentligt, så som bonus slänger vi med en video som Microsoft satt ihop, troligen i början av 2015, som visar en betydligt mer ambitiös Lumia 950 än den som slutligen släpptes, med en penna av Surface-typ och tryckkänsliga sidor som skulle göra att telefonen kände av om man höll i den för att avgöra om skärmen skulle hållas tänd eller roteras, med flera intressanta egenskaper som aldrig blev verklighet. Titta och sörj.