https://www.mobil.se/nyheter/bilderna-som-kan-avsl-ja-nya-gr-nssnittet-till-lg-g3
556177
Nyheter
Kan få helt ny design

Bilderna som kan avslöja nya gränssnittet till LG G3

● BILDSPEL Foto: Digital Trends.
Optimus UI - LG:s kritiserade gränssnitt - kan få ett rejält ansiktslyft i och med släppet av LG G3.

Androidåret 2014 har börjat ta form på riktigt. Vi har redan sett årets nya flaggskeppsmodeller från Samsung, Sony och HTC landa på den svenska marknaden.

Mobilvärldens blickar riktas nu mot LG, som alltså ännu inte har presenterat någon ny toppmodell.

Det finns inga officiella uppgifter om när LG planerar att lansera ett nytt flaggskepp. Däremot cirkulerar det en stor mängd rykten om LG G3 - uppföljaren till förra årets G2 - på nätet. 

”Platt” design

De flesta tidigare ryktena har handlat om telefonens skärm - som sägs ha en upplösning på 2560x1440 pixlar - eller systemprocessorn (troligen Snapdragon 801).  Nu har sajten Digital Trends publicerat en serie bilder som visar att G3-lanseringen också kan innebära en efterlängtad uppdatering av gränssnittet Optimus UI.

LG:s gränssnitt har tidigare kritiserats för att vara rörigt och aningen plottrigt, bland annat när det gäller den viktiga notifieringslisten som kan dras ned från toppen av skärmen.

Foto: Digital Trends.

De nya skärmdumparna visar ett gränssnitt med en betydligt mjukare framtoning med ljusa färger. Gränssnittet har överlag fått en mer ”platt” design. Bland annat har skuggor och andra detaljer tagits bort från appikonerna, och bakgrundsbilderna som tidigare funnits i widgets har bytts ut mot färgade plattor. 

Runda knappar

Även snabbinställningarna ser ut att ha fått en rejält ansiktslyft. De tidigare inställningsikonerna har bytts ut mot runda knappar som för tankarna till motsvarande meny hos Samsungs uppdaterade TouchWiz-gränssnitt.

Det ser även ut som LG valt att dölja eller helt ta bort reglagen som justerar ljusstyrkan och volymen från snabbmenyn. 

Från vänster till höger: Gammalt och "nytt" utseende hos Optimus UI. Foto: Digital Trends.

I nuläget är det forfarande oklart när LG G3 ska lanseras. Mobil.se har tidigare rapporterat att allt mer tyder på att telefon kommer att presenteras i juni.

Ämnen