https://www.mobil.se/nyheter/bildspel-kamerabilder-fr-n-samsung-galaxy-s6
558858
Nyheter
Kväll och dag

Bildspel: Kamerabilder från Samsung Galaxy S6

● BILDSPEL
Foton från både självporträtt och stadsvandring visar kvaliteten från kameran i Samsung Galaxy S6.

Samsung Galaxy S6 har en kamera som släpper in mer ljus än dess föregångare. Den förbättrade bländaröppningen hanterar insläppet av ljus och har i våra tester gjort ett imponerande jobb med att ta bilder. Små finesser som att kunna spåra objekt och hålla dem i fokus finns, men det är inte alltid den lyckas hålla fokus även om den känner igen objektet. Vi rapporterade om detta i vår testrapport för Galaxy S6 och S6 Edge. Tiden det tar från att klicka på skärmen tills ett foto tas menar Samsung är under en sekund, vilket verkar helt rimligt. Ibland känns det som om bilderna lyckas med att ta sig även en bra bit under den gränsen.

Bilderna vi har tagit med kameran ovan visar skillnaderna mellan både kamerans HDR-läge och mellan bilder som telefonen tar i molnigt dagsljus och mörka kvällar. Ett foto som visar upp den främre kameran på fem megapixel finns i slutet av bildspelet.

Kameran imponerar under både dag och kväll, vi lade även märke till att bilderna ofta även ser bra ut vid full storlek. Zoomar vi in på bilderna så syns nämligen små detaljer och vitbalansen blir ofta bättre än vad vi är vana vid från smarta telefoner. I mittenspalten till vänster visar vi dessutom upp hur kamerans manuella depth-of-field funktion fungerar.

Ett fullständigt test av både Galaxy S6 och S6 Edge är att vänta nästa vecka.

Bilder