Marathonlur

Blu lovar fyra dagars batteritid

Med dagens smartphones får du ofta vara glad om luren håller för en dags användning. Blu lovar uppåt fyra dagar istället.

Publicerad Uppdaterad

Förvisso gör vi en hel del mer med våra telefoner idag än för sex-sju år sedan, men då hade en telefon med utlovade fyra dagars batteritid blivit fullständigt utskrattad. I dagsläget är läget annorlunda och det är därför Blu Studio Energy är någorlunda unik.

Medan många andra tillverkare jobbar hårt för att göra så tunna lurar som möjligt, medan många av oss frågar sig varför den extra tunnheten inte skulle kunna kombineras med ett batteri med högre kapacitet för att få en ”normaltjock” lur har Blu satsat helt på att få telefonen att räcka länge. Batteriet ligger på 5 000 milliamperetimmar, femtumsskärmen på numera modesta 1280x720 pixels uppösning och systemchippet, ett Mediatek-chip med strömsnål 1,3 gigahertz-processor (oklart hur många kärnor) och en gigabyte arbetsminne.

Det är helt enkelt inget prestandamonster, utan allt har gjorts med batteritiden i åtanke, som enligt Blu ska landa på ungefär fyra dagar vid normalt användande. Med relativt låga specifikationer blir det heller ingen jobbig prislapp, 179 dollar för att vara exakt. Då Blu inte finns i Sverige (än) lär spekulanter få bege sig till internationella sajter för att köpa mobilen.