7 dagarsbatteri

Bränslecellsutvecklare får miljonstöd av mobiltillverkare

Källa: Opower/Bloomberg

Enligt Intelligent Energy Holdings ska en mobiltillverkare, som vill påskynda utvecklingen av bränslecellsbatterier för mobiltelefoner, investera 7,6 miljoner dollar i projektet.

Publicerad Uppdaterad

Längre batteritid, det står högst upp på de flesta mobilanvändares önskelista. Även om tekniken har gått fram med stormsteg så var vissa saker bättre förr. En gammal Nokia eller Ericsson-lur kunde utan större problem hålla sig vaken i två dagar utan att behöva besöka ett eluttag. Visst, de hade gröna skärmar som var lika stora som frimärken, och det mest avancerade du kunde göra var att spela ”Snake” eller dylikt, men man kan inte få allt här i världen. Det finns dock ett anonymt mobilföretag tycker dock att det minsta man ska kunna begära är sju dagars batteritid, oavsett hur modern  mobiltelefonen råkar vara. Därför har mobiltillverkaren, enligt Intelligent Energy Holdings, ingått i ett avtal som förhoppningsvis ska resultera i ett kommersiellt bränslecellsbatteri för mobiltelefoner inom två år. 

”Att använda bränslecellsteknik i bärbara enheter ger en lösning på det nuvarande dilemmat med batteritid. Med konsumenter som kräver mer och mer av deras mobiler så har inte batteriinnovation hängt med.”, säger Julian Hughes, ställföreträdande chef för Intelligent Energy Consumers elektroniska avdelning, till Bloomberg Business.  

Hughes säger även att "killer-appen" vore att batteriet räcker i sju dagar. 

Intelligent Energy Holdings var det första företaget att sätta in vätgasteknologi i Londons distinkta svarta taxibilar. Fördelen med vätgas för energiomvandling är att den endast lämnar ifrån sig vattenångor som restprodukt.       

Att använda vätgasteknologi för att driva konsumentelektronik är ingen ny idé. 2003 visade exempelvis Toshiba upp en bärbar prototypdator som hämtade sin kraft från ett bränslecellsbatteri.  

Källa