Licensavtal

Cat-tillverkaren Bullitt gör tåliga telefoner med Motorola

Bullitt Group som mest är kända för att göra tåliga telefoner under varumärket Cat har tecknat ett avtal med Motorola.

Publicerad Uppdaterad

Avtalet som Motorola och Bullitt Group tecknat innebär att Bullitt group ska göra en rad olika tåliga telefoner som ska säljas under Motorolas varumärke. Det handlar om ett samarbete där de två bolagen tar hjälp av varandra för att utöka Motorolas produktutbud och tillsammans utveckla och marknadsföra dessa tåliga telefoner som en del av Motorolas utbud.

Motorola har tidigare gjort egna tåliga telefoner, men nu tar man alltså hjälp av Bullitt som redan gör tåliga telefoner åt både Cat och Land Rover.

– Bullitt har gjort sig kända som en marknadsledare när det gäller tåliga mobiltelefoner. Deras enehter lockar en bred skara användare och vi ser fram emot att tillsammans med Bullit göra våra produkter tåligare, säger Dave Carroll, ansvarig för strategiska varumärkessamarbeten på Motorola i ett uttalande.

Dave Floyd som är medgrundare av Bullitt är även han optimistisk och kallar det hela för en unik strategisk allians. Det finns i dagsläget inga uppgifter om när de första produkterna som ett resultat av samarbetet kan komma ut. När Mobil granskat samarbetet ytterligare framgår det som att Bullitt Group separat från Lenovo som gör Motorola-mobiler idag båda kommer att göra telefoner under namnet Motorola. Läs hela den granskningen här.