CES 2019

CES 2019: Sony visar ovanligt snygga multiroomhögtalare

Sonys produktlanseringar på CES innefattade inga mobiltelefoner denna gång, men vi fastnade för deras multiroomhögtalare som liknar en fotogenlampa.

Publicerad Uppdaterad

Sony anger inget pris för LSPX-S2, som högtalaren så elegant heter, så vi misstänker att den kan bli rätt dyr när den lanseras senare i år. Det är förresten en lampa också, som genererar en behaglig mysbelysning som du kan ställa in själv. Röret är gjort i organiskt glas, även kallat akrylharts, och drivdon i botten av högtalaren vibrerar fram ljud ur glaskroppen. Sony talar sig varma för sin nya teknik för 360-gradersljud som man implementerat i högtalaren som ska ge kristallklart ljud trots, eller kanske tack vare, den ovanliga formen.

Högtalaren har stöd för både Bluetooth och Wifi, det senare kan du använda för att streama musik via Spotify Connect, något som förmodligen duger gott åt större delen av svenska befolkningen, men för de som använder andra musiktjänster saknas tyvärr inbyggt stöd för Apple Airplay eller Chromecast.

Högtalaren är batteridriven, med en uppgiven batteritid på 8 timmar, och du kan koppla ihop fler exemplar till ett multiroomsystem. Med två exemplar får du också stereoljud.

Sony lanserade även nya bärbara högtalare i sin Extra Bass-serie. De fyra modellerna SRS-XB12, SRS-XB22, SRS-XB32 och GTK-XB72 lanseras i april-maj, och är i olika storlekar med ospecificerat pris. De tre SRS-modellerna är vatten- och dammtäta. XB32 och XB72 har även belysning som blinkar till musiken.

Källa