Annons

Vivofit & HUD+

CES: Garmin släpper stegräknare

Vivofit är Garmins försök att ta sig an aktivitetsmätare som Fitbit och Jawbone Up. Dessutom uppdaterar de navigatortillbehöret Hud.

Publicerad Uppdaterad

Vivofit är Garmins sätt att tackla konkurrensen från stegräknararmband som Fitbit Force och Jawbone Up (även om de är långt ifrån ensamma om det). Vivofit har en display som alltid är påslagen så att du kan se din statistik (eller vad klockan är) hela tiden och trots det håller batteriet ett helt år innan det behöver bytas ut. Vivofit plockar upp steg, mäter din sömn, påminner dig om inaktivitet och går att koppla ihop med ett pulsband om så önskas. All data synkas sedan via antingen Ios eller Android till Garmins fitnessajt Connect.

Vivofit kommer att finnas på marknaden ”tidigt 2014” till ett pris på 130 eller 170 dollar beroende på om du vill köpa den med eller utan pulsband. Vivofit kommer även att säljas i fem olika färger. Förhoppningsvis är mjukvarukopplingen inte fullt så begränsad som den varit till GPS-klockorna Fenix och de senaste Forerunner-klockorna (test kommer inom kort).

Garmin passar även på att uppdatera navigationsprojektorn Hud, numera kallad Hud+. Enheten verkar fortfarande lida av samma korkade begränsningar som när vi testade den, men plusmodellen har i alla fall möjligheten att koppla upp sig mot dess egen app i telefonen… vilket antagligen är en förbättring antar vi.