Ball boll

CES: Norton Core är routern för det smarta hemmet

Norton gör inte vara virusskydd utan även säkra routrar för det smarta hemmet.

Publicerad Uppdaterad

Norton, eller snarare moderföretaget Symantec som gör den kända produkten Norton Antivirus, är givetvis mest kända för sin mjukvara för att säkra upp datorer och andra enheter. På CES visar de en vilja att bredda sig till det smarta hemmet.

Symantec Norton Core är en kantig liten boll innehållandes en router. Den lilla korsningen mellan julgranskula och discoboll bygger på idén att du redan har företagets mjukvara för att skydda dina datorer, men att de uppkopplade prylarna i ditt hem förblir osäkra. En oskyddad lampa kanske inte är så mycket att gnälla över, men när vi istället pratar uppkopplade termostater, likt den Nest gör, eller en övervakningskamera blir eventuella risker mer uppenbara. 


Core ska genom maskininlärning, automatiska säkerhetsuppdateringar kryptering och en hel del annat se till att dina smarta hemmet-prylar hålls fria från attacker. Givetvis fungerar den som en helt vanlig router också och via tillhörande app kan du se om det hänt något otillåtet i ditt nätverk samt att ditt nät betygsätts på en säkerhetsskala.

Som router handlar det om tvåbands wifi med som mest 2,5 gigabit per sekund i throughput. 280 dollar ska den kosta, men då medföljer en ettårsprenumeration på Norton Core security för upp till 20 enheter.