https://www.mobil.se/nyheter/ces-uppkopplad-tr-ja-fr-n-polar
562611
Nyheter
Träning

CES: Uppkopplad tröja från Polar

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/Polar.jpg?itok=U-V2pgy9', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/Polar.jpg?itok=z0Op6ztS', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/Polar.jpg', w: 1300, h: 812, title: ' ' },]
Polar bygger vidare på träningsprylarna med en uppkopplad tröja.

Uppkopplade tröjor som mäter allt från puls till hur mycket du anstränger musklerna har dykt upp i crowdfunding-form ett flertal gånger utan att riktigt slå stort utanför den sfären. Nu hoppar Polar på trenden med elektroniska kläder i form av Polar Team pro Shirt.

Tröjan använder teknik från OMsignal och Hexoskin, vilka bägge visat upp tröjor i liknande sammanhang som vi precis nämnde. Med Polar bakom det hela finns dock potentialen till en bredare lansering.

Tröjan, eller linnet om vi nu ska vara såna, är tänkt att bäras under dina vanliga kläder och innehåller två funktioner. Dels finns sensorer för pulsmätning inbyggt i själva tröjan och dels finns en liten ficka för en ”pod”. Podden i fråga är i stort sett en glorifierad stegräknare som mäter steg, hastighet och acceleration.

Tröjan i sig är inte direkt kompatibel med en telefon, utan för att dra nytta av den behöver du koppla den till någon av Polars kompatibla produkter, vilket i dagsläget innefattar klockorna V800, M600 och M400. Tröjan ska släppas i mars, men någon prisuppgift finns inte i dagsläget.