https://www.mobil.se/nyheter/chrome-53-blockerar-bakgrunds-flash
561850
Nyheter
Ärofyllt avsked

Chrome 53 blockerar bakgrunds-Flash

Google låter meddela att Chrome börjar blockera en viss typ av Flash-innehåll och att standarden har gjort sitt från och med december.

Hur bra någonting än har varit så kommer det oundvikligen en dag då det kommer någonting bättre som förlägger föregångaren till historien. Det är vad som sker nu i webbläsaren Chrome när det kommer till gamlingen Flash och ynglingen HTML5. Programmeringsstandarden Flash var grundläggande i att forma det Internet som vi känner till idag, fullt med video, spel och animationer, men på senare år har HTML5 sakta men säkert tagit över cyberrymden.

Google säger att mer än 90 procent av all kvarvarande Flash på webben sådant som laddas in i bakgrunden som stöd för funktioner som sidanalys. Enligt Google saktar ner din upplevelse och därför kommer Chrome 53 att börja blockera ”bakgrunds”-Flash från och med september i år. För ungefär ett år sedan implementerade Google, i Chrome 42, att man var tvungen att aktivt välja uppspelning av en del Flash-innehåll.    

Från och med i december kommer Chrome 55 att göra HTML5 till standard, med undantag för webbsidor som endast stödjer Flash. I det fallet frågas användaren om denne vill aktivera Flash för den specifika sidan. Google påstår att utöver det ska användarna inte märka av några skillnader, förutom en säkrare och mer strömeffektiv webbupplevelse. 

Ämnen