1
1
https://www.mobil.se/nyheter/chrome-i-mobilen-talar-om-ifall-ditt-losenord-ar-hackat
569323
Nyheter
falskt
Bättre lösenordskoll

Chrome i mobilen talar om ifall ditt lösenord är hackat

Google förbättrar säkerheten i mobila versionen av webbläsaren Chrome.

Nu förbättrar Google säkerheten i mobila versionen av Chrome för Ios och Android. Från och med idag kommer Chrome att börja varna om något av de lösenord du har bett webbläsaren att komma ihåg har äventyrats. Funktionen hjälper även till att lösa problemet, exempelvis genom att ta dig direkt till rätt formulär för att byta lösenord beroende på vilken tjänst du använder.

Längre fram planerar de även att släppa en utbyggd version som går under namnet Enhanced Safe Browsing.  Funktionen ska proaktivt skydda mot nätfiske, skadlig kod och andra farliga webbplatser genom att dela realtidsdata med Googles Safe Browsing-tjänst. Företaget säger att bland personer som har aktiverat funktionen i skrivbordsversionen av webbläsaren har antalet användare som anger lösenord på webbplatser med nätfiske minskat med 20 procent.

Uppdateringen av Chrome innehåller även fler nyheter. I Ios kan du till exempel bekräfta din identitet med fingeravtryck, ansiktsigenkänning eller telefonens säkerhetskod innan Chrome fyller i ditt sparade lösenord. 

Källa

Ämnen