Inför Mobilgalan 2014

Connode riktar blicken mot Asien

Michael Westberg, marknadschef på Connode.

Connode fortsätter att koppla upp världen.

Publicerad Uppdaterad

22 miljoner hushåll i Storbritannien ska få smarta, uppkopplade gas- och elmätare, meddelade brittiska departementet för energi och klimatkontroll för lite mer än ett år sedan. Och bakom huvudleverantören Telefónica, ett av världens största telekombolag, stod Connode från Sundbyberg. Deras trådlösa mesh-nätverk ska koppla upp de smarta mätarna på platser utan mobiltäckning.

Vilket, tyckte Mobilgalans jury, förtjänade en Guldmobil som Årets M2M-företag.

– Det var jättekul förstås. Och lite överraskande i och med att vi är okända utanför vår specifika B2B-nisch inom energibranschen, säger Michael Westberg, marknadschef på Connode.

– Guldmobilen har betytt mycket för vårt rekryteringsarbete och mot våra svenska partner och kunder. Vi är mest aktiva utanför Sverige, men det är alltid bra att ha lite priser med i bagaget, fortsätter han.

Nuvarande projektet världens största
Sverige anses vara bland de världsledande nationerna när det kommer till mobila nät, en uppfattning Connode har hjälpt till att stärka. Projektet med uppkopplad mätutrustning i England är världens enskilt största M2M-utrullning.

– Vi jobbar vidare som nyckelleverantör till brittiska staten. Tyvärr är det mesta kring detta konfidentiellt, så vi kan inte säga så mycket mer, säger Michael Westberg.

Men Connode nöjer sig varken med en Guldmobil, att sätta Sverige på kartan, eller att bidra till världens största IoT-projekt.

Kommande projekt ännu hemliga
– Överlag så är stora delar av Asien mycket dynamiska vad gäller stora infrastruktursprojekt på vårt område och vi har ett par megaprojekt på gång i städer med mycket större befolkning än Sveriges, säger Michael Westberg hemlighetsfullt.

Han utlovar dock intressanta nyheter inom kort.

Se alla vinnare av Guldmobilen 2013 här

Läs mer om Mobilgalan 2014 här.

Har du förslag på vilka som ska nomineras till årets Guldmobil?

Här kan du föreslå tjänster, företag, innovationer eller personer som förtjänar en Guldmobil. 

Här kan du föreslå telefoner, plattor och prylar, tipsa om bästa mobilbanken och bästa återförsäljaren

OBS! Förslagen behöver vi senast den 29 september.

JURYNS MOTIVERING
Denna maskin-till-maskin-leverantör, som satsat på trådlösa mesh-nätverk för smarta mätare, har utmärkt sig under året med sina stora exportframgångar.