I mitten av september kan det vara dags

Då kan Apple presentera årets Iphone-modeller

Apples VD Tim Cook med Iphone nummer 1.000.000.000.

Nya tecken pekar på vilket datum i september som Apple tänker presentera sina nya mobiler.

Det är fortfarande inte officiellt sagt när Apple kommer att presentera sina Iphone 15-modeller, men nu har det dykt upp tecken på ett potentiellt datum. Det är publikationen 9to5Mac som hävdar att flera källor bland mobiloperatörer har bett anställda att inte ta ledigt den 13 september på grund av att det då ska komma ett stort tillkännagivande som har med mobiler att göra. Därmed inte sagt att det behöver röra sig om ett Apple-evenemang, men företaget brukar hålla sina evenemang i september, plus att 13 september är en onsdag - samma veckodag som företaget höll sitt evenemang förra året (om än på ett annat datum).

Om det blir den 13 september och tågordningen följer tidigare år, skulle det innebära att förhandsbeställningarna borde inledas 15 september och själva lanseringen en vecka senare, den 22 september.

Både Iphone 14- och Iphone 12-lanseringarna drabbades av en del förseningar för en del modeller, och analytiker har förutspått att minst en av årets Iphone 15-modeller kan komma att bli försenad.