Butiksdatum

Då sägs Galaxy S8 och LG G6 börja säljas

Koreanska ET News anser sig ha svaret på när landets mobiljättar börjar sälja sina nya toppmodeller.

Publicerad Uppdaterad

ET News är en koreansk affärstidning med känningar inom LG och Samsung, och tidningen har tidigare rapporterat planerad säljstart för Galaxy S8. Nu hävdar man att Samsung reviderat det datumet.

Den 21 april sägs Samsung Galaxy S8 finnas tillgänglig världen över. Tidigare sägs Samsung ha haft planer på att börja sälja mobilen i Korea en vecka tidigare, men nu sägs man alltså ha skrotat de planerna och siktar i stället på säljstart när man har tillräckligt med mobiler för att kunna distribuera dem globalt.

LG å sin sida har valt att ha ett försprång i tid framför att ha det nya chipsetet Snapdragon 835, och telefonen ska börja säljas världen över den 10 mars, med en förbeställningsperiod från den 2 till den 9 mars.

LG siktar därmed på 42 dagars försprång på Samsung. Samsung å sin sida sägs vara beredda att hålla ett noggrannt öga på försäljningen av G6. Om LG:s mobil säljer riktigt bra överväger man att ha en längre förbokningsperiod för att undvika känslan av att LG är ensamma på marknaden.

Källa