HMD Global klargör

Då släpps de nya Nokia-mobilerna

Nokia 3, Nokia 5 och Nokia 6 är maximalt en månad bort, lovar HMD Global.

Den som väntat på någon av de nya Nokia-enheterna Nokia 3, Nokia 5 eller Nokia 6 behöver inte vänta så länge till. Tillverkaren HMD Global lovar nu nämligen att samtliga enheter ska släppas till försäljning i slutet av juni.

Publicerad Uppdaterad

HMD Global presenterade sina nya smartphone-enheter med varumärket Nokia redan i samband med Mobile World Congress i Barcelona i slutet av februari. Sedan dess har många potentiella köpare väntat ivrigt på att enheterna ska börja säljas. HMD Global har tidigare varit en aning diffusa när det kommit till lanseringsdatumen, men har nu bekräftat att samtliga enheter ska släppas före slutet av andra kvartalet. Det betyder att Nokia 3, Nokia 5 och Nokia 6 finns på marknaden före den sista juni.

Olika i olika länder

Telefonerna kommer sannolikt att släppas på olika datum beroende på vilken marknad det handlar om. Nokia 6 finns dessutom redan att köpa i Kina, där den snabbt sålde slut. De svenska priserna har inte heller presenterats för enheterna ännu, men i någon mån kan eventuellt få lite ledtrådar om prisbilden med utgångspunkt från priserna i andra länder. Nokia 6 har ett Europris på cirka 2 200 kronor, Nokia 5 ligger på drygt 1 800 kronor och Nokia 3  på motsvarande ungefär 1 300 kronor.  

Källa