https://www.mobil.se/nyheter/designskiss-p-xiaomis-gaming-telefon-l-cker-ut
565107
Nyheter
Ruggad stil

Designskiss på Xiaomis gaming-telefon läcker ut

Förra veckan kom uppgifter om att Xiaomi-ägda Black Shark har en gamingtelefon på gång i stil med Razer Phone. Och nu har en designskiss läckt ut, som åtminstone ger en antydan om hur enheten kan komma att se ut.

Black Shark är kanske inget varumärke som ringer några klockor. Xiaomi – som är en av Black Sharks största finansiella backare – är dock sannolikt desto mer känt för de flesta. Och förra veckans besked om att en gamingfokuserad smartphone från Balck Shark är på gång har möjligen fått Razer att skaka en aning. Enligt uppgifterna så ska Black Shark-enheten nämligen vara en potentiell utmanare till deras nyligen släppta Razer Phone. Det kom redan från början uppgifter om att enheten ska vara rustad med Snapdragon 845-processor och 8 GB arbetsminne. Och om det nu handlar om en gamingtelefon så får vi nog utgå ifrån att vi även snackar om en skärm med hög bilduppdateringsfrekvens också. 

Lite udda design

Designskissen som nu har läckt ut på nätet visar en enhet med ett utseende som inte känns direkt typiskt i gamingsammanhang, utan som snarare för tankarna till ruggade telefoner som exempelvis Caterpillars smartphone-enheter. Istället för rundade hörn ser vi en mer kantig design. Av skissen framgår dessutom att enheten får GPS-, Wifi- och LTE-stöd, vilket väl knappast kan klassas som någon skräll utan snarare som fundamental funktionalitet. Det är naturligtvis i princip omöjligt att avgöra huruvida skissen är autentisk eller inte, så en rejäl dos skepsis är helt klart på sin plats.