Tidigare bilder har varit missvisande

Det här påstås vara första riktiga bilden på Iphone 11

De bilder som cirkulerat på Apples kommande Iphone-modeller så här långt är mestadels felaktiga. Men techläckaren Ben Geskin ska nu ha kommit med äkta vara…

Publicerad Uppdaterad

Många av de bilder på så kallade mockups av Apples kommande Iphone-modeller som dykt upp på nätet bygger på läckor från Apples tillverkningspartner Foxconn. Skisserna man fått därifrån har förvisso de korrekta måtten, men det saknas ändå en hel del information, inte minst när det handlar om material, menar flera bedömare. Det har således inte varit ovanligt att man ”fyllt i luckorna” med utgångspunkt från hur förra årets telefoner såg ut. En avgörande skillnad är till exempel att årets modeller enligt de flesta förhandstips (bland annat från den alltid lika välinformerade analytikern Ming-Chi Kuo) kommer att vara rustade med frostat glas och en matt finish, snarare än blänkande som tidigare Iphone-modeller. En annan aspekt är att kameradesignen ofta porträtteras med kameran svart, trots att årets Iphonemodeller ska ha kameraöar som är i samma färg som resten av telefonen. 

Välinformerad om Apple

En techläckare som varit väldigt bra på att hitta korrekta läckor av Apples kommande Iphone-modeller under de tre senaste åren är twittraren Ben Geskin. Och nu har han publicerat färska bilder som enligt både honom och många andra med stor sannolikhet representerar hur Iphone 11-telefonerna faktiskt ser ut. Geskin reserverar sig för att det frostade glaset fortfarande kan komma att förändras något. Vi får inte heller någon bild av telefonerna från framsidan, men å andra sidan står sannolikt de största förändringarna att finna just på bakstycket. Apple har i skrivande stund fortfarande inte kommit med något officiellt datum för offentliggörandet av årets Iphonemodeller, men det har tidigare läckt ut information som tyder på att det är den 10:e september som gäller. Med andra ord borde en officiell inbjudan dyka upp när som helst, om det stämmer. 

Källa