Mobil liverapporterar

Detta visar Google i kväll

Klockan 18.00 i kväll liverapporterar Mobil.se från Googles lansering. Det här är vad förhandsskvallret säger att vi får se.

Publicerad Uppdaterad

Vid det här laget har vi sett så många bilder, specar och kartonger till de två Nexusmobilerna att det vore direkt antiklimax om inte Google lanserade den LG-tillverkade Nexus 5X och Huaweis Nexus 6P vid kvällens evenemang.

Nexus 5X sägs ha en 5,2-tumsskärm med 1920 x 1080 pixel, Snapdragon 808, fingeravtrycksläsare, 3 GB arbetsminne och en kamera som ska vara en bantad version av den i LG:s toppmodell G4. Med andra ord verkar det som Google söker sig tillbaka till vad det var som gjorde mobiler som Nexus 4 och Nexus 5 till såna hittar, stabila och prisvärda mobiler strax under toppskiktet. Prislappen sägs landa på drygt 4000 kronor för den billigaste varianten.

Nexus 6P blir en uppföljare till förra årets Nexus 6, som många uppfattade som för stor och dyr. Huaweis variant ska ha 5,7-tumsskärm med 2560 x 1440 pixel, chipsetet Snapdragon 810, fingeravtrycksläsare, och ett batteri på 3450 mAh. Priset ska dock vara lite mer överkomligt denna gång, från 5000 kronor för den billigare varianten.

Bägge kommer givetvis med Android 6.0 Marshmallow och Google kommer förmodligen även att släppa en skarp version av systemet i kväll, med nedladdning till äldre Nexusmodeller de närmaste dagarna.

Google väntas också visa upp en eller flera nya varianter av mediaspeglaren Chromecast. Enligt en uppgift kommer en av varianterna vara för strömmad musik.

Till kategorin "mer långskott" hör möjligheten att vi får se en ny surfplatta, men inte en ny Nexusplatta utan under märket Google Pixel, det vill säga samma som Googles Chromebook-datorer. Google Pixel C ska dock vara en Androidenhet med löstagbart tangentbord. Eventuellt dyker den inte upp förrän senare i höst.

Att vi kommer att få se några nya klockor känns inte sannolikt, men eventuellt blir det en ny version av klocksystemet Android Wear.

I kväll vet vi mera. Följ eventet här på Mobil.se.