Dolby-ljud i LG:s mobiler

Musikmobiler har hittills inte varit något som LG lagt särskilt mycket krut på. Men nu ska ett samarbete med Dolby resultera i mobiler med bättre ljud innan årsskiftet.

Publicerad Uppdaterad

Samarbetet mellan mobiltillverkaren och Dolby Laboratories ger LG ratt använda Dolby Mobile-plattformen i kommande mobiler. De första mobilerna från LG med den nya plattformen kommer finnas i det mest avancerade segmentet och ska släppas under fjärde kvartalet i år.

Dolby Mobile-plattformen kanske kommer att ha störst effekt på användarnas musikupplevelser men ska också användas i kombination med andra multimedia-funktioner. Konvertering av mono- till stereo-ljud ska ge bättre ljudkvalitet då man tittar på användargenererat innehåll som exempelvis YouTube-klipp.

Som man kan vänta sig innehåller plattformen också funktioner för att förbättra ljudet i bas- och diskant-registren vid vanlig musiklyssning. Med headset eller hörlurar inkopplade ska man också kunna dra nytta av Mobile Surround som ska ge en realistisk upplevelse av surround-ljud.

- Vi tror att den här tekniken kommer att höja ribban för ljudkvalitet i multimedia-mobiler och förväntar oss att Dolby Mobile kommer att hjälpa oss skapa en ny tredn i mobilbranschen, säger Skott Ahn, chef för LGs mobilverksamhet, i ett pressmeddelande.