Lättanvänd för äldre

Doro lanserar surfplatta

Doro går hårt ut med att göra Internet mer tillgängligt för äldre. Nu närmast med en ny smartphone och en surfplatta.[UPPDATERAD MED BILDER]

Publicerad Uppdaterad

Efter några trevande försök verkade Doro ha hittat formen för att göra lättillgängliga smartphones med Liberto 810 som vi testade och gillade. Den telefonen följer nu Doro upp, dels med en Liberto 820, men också med surfplattan TabEasy.

Enligt Doro ska TabEasy ha en 10-tumsskärm, operativsystemet Android och vara inrymd i ett greppvänligt fodral för bättre hantering och skydd. Det är i stort sett allt vi vet om surfplattan. Vi lyckades ta några bilder på plattan också när vi sprang förbi Doros monter, som visar lite detaljer i användargränssnittet.

Ännu mindre vet vi om Doro Liberto 820, Doro anger i stort sett bara namnet som konkret information i sitt pressutskick.

Doro utlovar även en satsning på bärbara datorer med företagets förenklade användargränssnitt. Doro EasyPC ska komma med 15-tumsskärm, 17-tumsskärm och 15 tums pekskärm.

Vi ska försöka få tid att sätta os ner med Doro ordentligt och se om de kan berätta mer om produkterna senare under mässan.