Inför Mobilgalan 2014

Easypark: Mobil p-betalning vanligare än mynt

Parkeringsppen som fick en Guldmobil som Årets nyttotjänst 2013 har integrerats i bilar – och expanderat internationellt.

Publicerad Uppdaterad

Tid, pengar och miljö. De många och smidiga sparmöjligheterna med Easypark, appen som låter sina användare betala för såväl parkering som laddning av elbil, fick Mobilgalans jury på fall och Easypark deklarerades Årets nyttotjänst 2013.

– Vi blev alla oerhört glada och stolta, minns Easyparks vd Anders Bäck. 

– Vi drivs av att göra det enkelt för våra användare att hitta en parkering och betala för exakt den tid de står parkerade, utan krångel med mynt, kort och att behöva passa tider, säger han.

Enklare att hitta samarbetspartners...
Guldmobilen har i sin tur gjort det enklare för Easypark att göra det lättare att slippa parkeringsböter. 

– Det har gett oss en kvalitetsstämpel och gjort vår tjänst ännu mer känd. Det är lättare att få till möten och samarbeten nu när vi utnämnts till årets nyttotjänst. Sedan fick vi en rejäl boost internt när vi vann priset, vilket ökat vår innovationskraft ytterligare under året, säger Anders Bäck. 

Ett samarbete med Volvo har gjort att Easypark sedan i januari i år är en integrerad del i biltillverkarens inbyggda infotainment- och navigationslösning Sensus Connect. I augusti meddelade Easypark att man även utvecklar en liknande lösning för Volkswagen-förare att hitta och betala för parkering.

...som har lett till fler vinster
Easypark samarbetar numera också med Paypal för att göra det ännu enklare att komma igång med dess mobila parkeringsbetalningar vilka i dag finns i närmare 300 städer i åtta europeiska länder. Därtill har man ​fortsatt att excellera i tävlingssammanhang. Samarbetet med Volvo prisades på prestigefylda Telematics Awards i Detroit​ och i samma tävling var Easypark själva nominerade.

– Men framförallt har vi vuxit rejält under 2014. På årsbasis ligger ökningen av antalet transaktioner på otroliga ​230 procent. Att betala parkering med mobilen är nu mer vanligt än med mynt, säger Anders Bäck och utlovar fortsatt expansion och innovation.

– Förutom att växa i fler städer kommer vi att fortsätta att utveckla den mobila app som gör mobiltelefonen till en parkeringsautomat. Vi satsar mycket på innovation inom betalning av tillståndsparkering, integrerade lösningar i bilarnas egna navigationssystem och lösningar för att även betala laddning av elbilar med parkeringsappen, säger han.

Fotnot: På Mobilgalan den 6:e november annonseras vinnarna av årets Guldmobiler.

JURYNS MOTIVERING
Spara tid, spara pengar, slippa p-böter är en payoff som fungerat väl för detta företag vars mobila parkeringslösning blixtsnabbt expanderat i Sverige och utomlands. Nyttan att kunna betala för parkering via en app har resulterat i väl över två miljoner parkeringar och nya funktionen som låter användare välja mellan privat- och företagskonto har breddat ut både nyttan och kundkretsen.