Navigera mera

En titt på Tomtom för Android

På IFA-mässan i Berlin visar Tomtom för första gången upp sin app för Android. Vi har kollat in appen som kommer ut i Google Play under oktober månad.

Publicerad Uppdaterad

I Tomtoms monter visas appen i ett antal olika Android-mobiler och det ungefär tre år efter att företaget lanserade motsvarande app för Apples Iphone. Appen för Android är liknande den för Iphone och erbjuder så klart kartor lagrade i telefonminnet så att man ska slippa kostnader för uppkoppling utomlands och den rapporterar trafikolyckor och inkluderar IQ-traffic som räknar ut snabbaste vägen baserat på andra användares historik. Appen fungerar både i liggande och stående läge och den ska enligt monterpersonalen komma ut under oktober månad i Googles programbutik Play.

Varför har det tagit hela tre år?

- Först fokuserade vi på Iphoneversionen som ju nu har hunnit uppdateras ett antal gånger. Androidversionen är vår första och vi räknar med att släppa uppdateringar till den en gång per kvartal.

Nu finns ni på Iphone och Android. Är Windows Phone nästa steg?

- Ha ha, det frågar alla. Vi får väl se. Vi håller ögonen öppna på den plattformen. Nu har ju även Samsung visat att de ska släppa enheter med Windows Phone 8. Visst, utvecklingen av Androidappen tog lite längre tid än vi hoppats, men vi släpper för Android nu för att vi tycker att den plattformen är mogen.

Anser ni att Windows Phone är en mogen plattform?

- Den plattformen är fortfarande i ett tidigt skede. Matchen är mellan Iphone och Android, men vi får se vad som händer.