Smidigare plattformsbyte

Enklare att byta från Ios till Android

Som ett resultat av Digital Markets Act ska det bli enklare att byta från Iphone till Android inom EU.

Att byta från mobil till en annan kan ta sin lilla tid, men att byta plattform kan vara riktigt stökigt. Nu ska det i alla fall bli enklare att byta från Ios till Android, något som Apple bekräftar i sin “DMA Compliance Report”. För än en gång är det EU:s Digital Markets Act som får Apple att genomföra förändringar, i det här fallet för att det ska bli enklare att byta från Ios till vad man bara kallar “andra operativsystem”. 

Som det ser ut idag har Apple sin Android-app "Flytta till iOS” hjälper användare att överföra sina data från en Android-enhet till en iPhone, däremot har man inte någon app för att flytta åt motsatt håll. Samtidigt uppdaterade Google nyligen hur användare kan överföra sina data från en Iphone till en Android-mobil med "Switch to Android". Den appen är dock ganska begränsad på grund av hur Ios är uppbyggt, och kan till exempel inte överföra data som textmeddelanden, bakgrundsbilder och chatthistorik om du inte använder en kabel och, även då, kan inte överföra data som eSIM, filer, lösenord eller bokmärken från webbläsaren Safari. 

Enligt Apple håller man nu på att utveckla en lösning som ska göra det enklare för användare inom EU att kunna göra en komplett flytt, och man räknar med att kunna ha lösningen färdig under hösten 2025.