Med laddare i lådan och priset presenterat

Europalanseringen av Xiaomi Mi 11 – fortfarande ingen Mi 11 Pro

Mi 11 ser ut att släppas till försäljning i Europa nu under februari.

Publicerad Uppdaterad

Xiaomis nya flaggskepp var, när den för första gången lanserades i Kina innan nyår, den första telefonen med Snapdragon 888. Så är inte längre fallet, men nu är i alla fall telefonen på väg till Europa. Mi 11 ska komma till bland annat Telia, Telenor och Tre samt till Phonehouse fick vi idag veta och priset ska bli 749 euro för modellen med 8 GB arbetsminne och 128 GB lagring. Modellen med 256 GB kostar 799 euro. Priser specifikt för Sverige är inte presenterade men tros alltså landa kring 8000 kronor.

Laddare medföljer trots allt


Tidigare meddelade Xaomi att man skulle skippa laddare men nu får vi veta att den globala versionen kommer att levereras med en 55 W Gan-laddare. Det handlar alltså om en ny generation laddare som är både kraftfull och kompakt till formatet. Gan-laddare använder galliumnitrid istället för kiselbaserad laddteknik och det här innebär att de alltså kan göras mindre utan att förlora i kraft. 

Telefonen i sig

Som vi tidigare rapporterat när Mi 11 lanserades i Kina handlar det om en telefon med 6,81 tum stor Amoled-skärm med stöd för HDR 10 Plus. Kanterna är böjda över alla sidor eftersom Xiaomi kommit fram till att det ger bästa känslan när telefonen ligger i handen och för att det enligt bolaget är vad folk vill ha. VIdare har skärmen 120 hertz bilduppdateringstakt och 480 hertz touchregistrering. Kamerorna består av en huvudkamera på 108 megapixel kompletterat med vidvinkel och makro. 

Som vi sett även tidigare har Xiaomi en rad kreativa verktyg i kameraappen. Det handlar till exempel om att i videoläget kunna zooma bara bakgrunden och få förgrunden att stå stilla, frysa en del i en videofilm samtidigt som resten av filmen rullar vidare och att klona dig själv i en film.

Xiaomi lyfte även fram möjligheten att ta timelapse i mörker och ett flertal olika filter man kan applicera för att få till en speciell känsla i filmen.

Kameran i Xiaomi Mi 11 har, liksom skärmen, stöd för HDR 10 Plus.

Ingen Pro-modell, inga svenska priser

Inte heller idag släppte Xiaomi någon Pro-version av Mi 11 och svenska priser meddelar man, kommer senare.