En miljon upptäckta events

Eventappen Vamos nu även till Android

Med 100 000 användare i månaden passar nu Vamos på att lansera en Android-version av eventappen.

Publicerad Uppdaterad

Det är med stolthet som Luis-Daniel Alegria, vd för Vamos, berättar för Mobilbusiness att en miljon events hittills har upptäckts via Vamos och att så många som 100 000 använder tjänsten, via Ios-appen och på webben, varje månad. Och nu är det dags att nå ut till en ännu bredare publik genom att lansera appen i Android, säger Alegria.

PÅ bilden: Luis-Daniel Alegria, vd för Vamos

– Androidpenetrationen är skyhög och det vi har jobbat med de sista månaderna är Androidversionen, för att alla ska kunna nås.

De Android-versioner som stöds är 4.0 och uppåt. Stöd för Lollipop jobbar Vamos på. Android-appen lanseras först i Tyskland och Sverige för att sedan erbjudas till fler länder, bland dessa Frankrike, Italien, Spanien och även sannolikt USA.

Vamos har valt att bygga en hybridapp. Luis-Daniel Alegria förklarar varför:
– Dels för att vi är en fyramanna team, dels för att vi testat oss fram till en punkt där man med en källkod kan få det bästa av båda världar, från systemspecifika och webbvärlden. Och vi har kämpat för att detta ska kännas lika responsivt som en nativapp.

Vill vara ledare i eventupptäcktskategorin
För två månader sedan lanserade Vamos sin tjänst på webben, getvamos.com. Enligt Alegria saknades bara Android-appen för att göra pusslet komplett. Och trots att det finns många appar i eventkategorin anser han att Vamos står sig bra i konkurrensen.
– Vi har uppnått två viktiga milstolpar: 1 000 000 events har hittills upptäckts via Vamos och vi har 100 000 användare i månaden. Vi tror att Android kommer att bli minst lika stort och förmodligen större än Ios för oss eftersom Android är så mycket större, säger han.

Ja, det råder tuff konkurrens men de många apparna skiljer sig åt en hel del, enligt Alegria. Det handlar om att veta vad man ska lägga fokus på.
– Det har alltid funnits många eventtjänster och för oss är det viktigt att veta var vi passar in. De stora eventmakarna ser vi exempelvis som våra partners. 

Just eventupptäckt ser Vamos som en nisch där man kan bli ledare. Eventmarknaden växer men står inför stora utmaningar vad gäller skalbarhet. Många eventföretag har svårt att hänga med den växande efterfrågan, enligt Vamos. 
– Vi sticker ut tack vara vår backend, det vill säga vår algoritm för eventrekommendation, säger Alegria.

Hur går det för Vamos som företag?
– Som alla startup-bolag jobbar vi hårt. Det har vi gjort i två år nu. Vi har nu 500 000 events i vår databas och är på uppgång.

Vamos samarbetar bland annat med Ticketmaster, Eventbrite, Eventim, StubHub och Facebook.
Bland rådgivare till Vamos finns representanter för Soundcloud, Truecaller, Google, DeviantArt och Polar Ignition.

Du hittar Vamos för Android här.
Vamos för Ios hittar du här.