https://www.mobil.se/nyheter/f-rdubbling-av-mobila-betalare
558826
Nyheter
Mobila betaltjänster

Fördubbling av mobila betalare

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/imported/639111.jpg?itok=_I6bqxgj', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/imported/639111.jpg?itok=5B1FhwtE', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/imported/639111.jpg', w: 1802, h: 1070, title: ' ' },]
Antalet användare av mobila betaltjänster fördubblades från slutet av 2013 till sista kvartalet 2014.

I en pressrelease från Mediavision menar man att en av tre ägare till smarta telefoner använder mobila betaltjänster som Pay Pal, Swish och Wy Wallet, detta baserat på en undersökning som gjordes av företaget.

Dessutom visar ytterligare siffror från Mediavision att Iphone-ägare använder betaltjänster mer än de som har Androidtelefoner, 50 procent är Iphone-ägare och 42 procent av de som använder betaltjänster använder Android. Siffrorna kommer samtidigt som det ryktas om en ny Google Wallet, Samsung Pay är på gång till USA och Sydkorea och Visa tillkännager ett samarbete med Apple Pay.

Att svenskar använder mobilerna till betalningar behöver inte nödvändigtvis innebära att de betalar på ICA. Mediavision bekräftar att det inte rör sig om siffror för de som använder mobilen för att betala i butik, utan även de som sitter hemma i soffan och betalar för något på Amazon.

Senast i januari rapporterades det att Swish var den näst mest nerladdade appen i App Store under januari 2015. Tjänsten hade i januari 2,3 miljoner användare och var då därmed den mest framgångsrika mobila betalningstjänsten i Sverige.

Exakt när vi kan förvänta oss att betala med någon av de internationella aktörernas tjänster är oklart. Men en lansering av några tjänster inom Europa innan året är slut känns inte helt omöjligt.