https://www.mobil.se/nyheter/f-rsta-intryck/vi-kollar-in-ztes-windowsplatta-spro-och-bildongel
560879
Första intryck
ZTE visar massor av annat också

Vi kollar in ZTE:s Windowsplatta, Spro och bildongel

Inte mycket av ZTE:s alla produkter syns på den svenska marknaden. Vi tog en djupdykning och hittade en hel del kul.

Dagen innan mässan öppnade visade Huawei med MateBook att de tar sig i på pc-marknaden. Huaweis platta levereras med Windows 10 och du kan köpa tangentbord och kombinerat skydd till. Faktum är att en sådan redan finns hos ZTE, men det är inte lika välkänt. Windowsplattan i ZTE:s monter säljs till och med redan i vårt grannland Finland.


Nicklas Sivander på ZTE berättar att plattan inte är tillgänglig i butik i Sverige idag, men att han inte är främmande för att ta in den om det visar sig att det finns ett intresse. ZTE tillverkar en stor bredd av olika produkter, från telefoner, till smarta klockor, uppkopplade prylar och hälsolösningar, men det är bara en bråkdel av dessa som når svenska marknaden.


En ZTE-produkt vi tittat närmare på tidigare är den kombinerade projektorn och 4G-dongeln Spro som ZTE visar två versioner av. ZTE Spro Plus är en fullfjädrad surfplatta som dessutom är en projektor och som har 4G. Just den kommer kanske inte till Sverige, men det tycks den lilla varianten av Spro göra och även den har en projektor och Android i sig.

ZTE har alltid varit stora inom mobilt bredband och här på mässan visar man upp en spännande kombinationsprodukt riktad till den som vill ha uppkoppling i bilen. Du ansluter enheten till bilens diagnosuttag och får på det sättet tillgång till analyser om bilens status. Dessutom är enheten en 4G-dongel och eftersom diagonsuttag finns i snart sagt alla bilar tillverkade efter 2001 finns det en stor marknad, även när allt fler nya bilar får inbyggt simkort från start.