Ny version av appen

Facebook för Windows Phone uppdateras

Ett piggare gränssnitt är en av nyheterna i den nya Facebook-appen för Windows Phone - men appen lider fortfarande av en del brister.

Publicerad Uppdaterad

När en ny Facebook-app för Windows Phone släpps av Microsoft har man strukturerat om en del i hur appen är uppbyggd. Huvudmenyn har flyttats från vänstra hörnet till det högra och ikonerna har också flyttats om sedan den tidigare versionen. Den som försöker sig på att skicka meddelanden möts dessutom av en uppmaning om att ladda ner den separata Messenger-appen för ändamålet.

Det är dock inte bara skönhetsförbättringar som hör till nyheterna i version 5.3 av appen. Förutom icke angivna påstådda prestandaförbättringar under skalet på den ska det nu, till skillnad från tidigare, gå att tanka upp videoklipp till Facebook direkt från appen - något undertecknad dock inte lyckas med när appen testas. Den som har Windows Phone 8.1 på sin telefon kommer också märka att en av nyheterna är att Facebook har integrerats med kontakthubben i systemet.

Appen lider uppdateringen till trots dock också av en rad fortsatta tillkortakommanden. Bland annat går det fortfarande inte att se bilder i replikerande inlägg eller att själv lägga in bilder som svar på andras inlägg. Dessutom blir de bilder du tankar upp till Facebook från Windows Phone fortfarande väldigt lågupplösta och starkt komprimerade av Windows Phone-appen i jämförelse med bilder upptankade från de officiella Facebook-apparna för Ios- och Android-enheter.

Källa