Videochatta spontant

Facebook skapar "videorum" för mer spontant umgänge

Att videochattar har ökat lavinartat den senaste tiden har nog inget undgått. Facebook har nu skapat en ny tjänst där man ska kunna umgås via skärmar på ett mer spontant sätt.

Publicerad Uppdaterad

Facebook har introducerat en ny videosamtalstjänst som de kallar för Messenger Rooms. Messenger Rooms är en form av videosamtal där en person skapar ett videosamtal, eller Room, antingen i en grupp du är med i, för ett visst event eller något annat och sedan bjuder in deltagare. Poängen med Messenger Rooms är att det är ett ständigt pågående videosamtal där du kan hoppa in och se om någon är där och vill prata lite. Facebook menar att det här ska göra umgängesformen mer spontan och mer lik hur det är att umgås utanför skärmarna. 

En av fördelarna med Rooms är att du inte behöver vare sig Messenger eller Facebook för att delta utan du kan koppla in dig via en länk från den som skapat rummet. Facebook testar nu Rooms i ett par länder och säger sig vara redo att rulla ut det internationellt inom ett par veckor. Inom kort kommer man också att kunna vara upp till femtio personer i ett rum, men tanken är att begränsningen ska tillåta fler framöver. Facebook säger inte om Sverige hör till de länder som får tjänsten först eller när den kommer hit, men när vi testar är den inte tillgänglig ännu. 

Källa