Namninsamling mot Samsung

Fans har tröttnat på Samsungs egna chipset

Över 20 000 Samsungfans har skrivit på en namninsamling för att få Samsung att sluta använda sina egna chipset i sina telefoner.

Publicerad Uppdaterad

I sina tidigare toppmodeller har Samsung haft sina egna Exynos-chipset på de flesta marknader utom USA och några länder till där de istället använt sig av Qualcomms Snapdragon-chipset. Den senaste generationen S20-modeller har på alla marknader, utom Europa, fått Samsungtelefoner med Snapdragon-chipset.

Nu har Samsungfans startat en namninsamling för att få Samsung att ändra på det här då de anser att de delar som används i Europa inte håller samma nivå som delarna som används i övriga världen. Man menar att chipseten inte är lika snabba och att kamerorna har fler problem. Personerna bakom namninsamlingen tycker också att man i Europa borde få köpa telefonerna till ett lägre pris jämfört med övriga marknader eftersom delarna i dem är sämre. 

Det har dock avslöjats att kommande Galaxy Note 20-serien och Galaxy Fold 2 kommer att ha ett Snapdragon-chipset så möjligen har Samsung insett att deras eget chipset är sämre. Men det återstår att se vid lanseringen. 

Hittills har dryga 20 000 personer skrivit på namninsamlingen. Om du känner dig sugen på att sätta din kråka på insamlingen kan du göra det här

Källa