https://www.mobil.se/nyheter/fitbit-avsl-jar-l-gn
559440
Nyheter
Florida

Fitbit avslöjar lögn

En kvinna som ljög för polisen om att ha blivit anfallen avslöjades av sitt träningsband.

Vi rekommenderar inte någon att begå brott. Särskilt inte bärandes på en Fitbit. En kvinna ringde polisen i mars om att ha blivit våldtagen av en man i hennes chefs hem, där hon skulle sova över.

Kvinnan hade endast beskrivit förövaren som “en man i stövlar” och man hittade inga ledtrådar om hur mannen tagit sig dit eller därifrån, trots att området var täckt av snö. Polisen började undersöka området men efter att man inte hittade några fotavtryck i snön som fanns runt huset gick man vidare till att undersöka hennes Fitbit. Då fann polisen att kvinnan, istället för att ha tappat den vid brottet som hon sade, hade vandrat runt i området där hon skulle sova över.

Hennes chef berättade att han tidigare sagt till henne att hon inte längre behövdes i sin tillfälliga chefsroll. Samma vecka som hon skulle berättat det här för sina anställda inträffade det påstådda brottet. Kvinnan har nu blivit anklagad för falsk rapportering, falskt larm och manipulering av bevis genom att vända omkull möbler och placerat ut en kniv.

Så om man nödvändigtvis ska begå brott så rekommenderas det inte att ha på sig en enhet som följer dina rörelser och position.

Källa