Premiumfunktion för bättre sömnkoll

Fitbit introducerar ny sömnfunktion

Fitbit introducerar ny sömnfunktion som ska ge användaren bättre koll på sin sömn.

Publicerad Uppdaterad

Fitbit har gett oss information om vår sömn i mer än ett årtionde. Nu introducerar man den nya premiumfunktionen Fitbit Premium Sleep Profiles som ska kunna ge användarna en större insikt om sina sömnmönster. 

De mer omfattande analyserna av användarens sömnmönster och -vanor ger inte bara en mängd statistik att gräva ner sig i, utan presenteras även tillsammans med vad som beskrivs som en av sex olika roliga djurkaraktärer för att göra informationen mer underhållande och lättfattlig.

Sleep Profile analyserar sömnen över tio olika mätpunkter varje månad för att sedan analysera och presentera trender och jämförelser både mot tidigare mätningar och vad som är typiskt för användarens kön och ålder. Detta ska sedan hjälpa användaren att förbättra sin sömn. Användaren behöver sova med sin Fitbit minst 14 nätter/månad för att få tillgång till den detaljerade informationen.

Fitbit Premium Sleep Profiles kommer att börja bli tillgänglig den 4-6 juli och kommer från början att finnas till Sense, Versa 3, Versa 2, Charge 5, Luxe och Inspire 2.